Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

CZ mag declaraties EuroPsyche weigeren

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraar CZ hoeft 152 declaraties van stichting EuroPsyche niet te betalen. Dat heeft de rechter in Breda besloten. Volgens de rechter voldoen de declaraties niet aan de polisvoorwaarden van CZ.
CZ mag declaraties EuroPsyche weigeren

EuroPsyche had een kort geding aangespannen tegen de zorgverzekeraar, omdat die voor 700.000 euro aan declaraties voor tweedelijns psychische zorg niet betaalde. Volgens de rechter is de uitgevoerde zorg in strijd met de polisbepalingen. De zorg is namelijk niet verleend door een psychiater, maar bijvoorbeeld door een verpleegkundige of een psycholoog. Ook was er bij een deel van de declaraties geen of een onjuiste verwijzing.

Polisvoorwaarden

EuroPsyche betoogde dat de polisvoorwaarden in strijd met de wet zijn, maar dat is volgens de rechter niet zo. Doordat de declaraties niet worden betaald, is EuroPsyche in financiële problemen gekomen. De rechter vindt dat echter ondergeschikt aan het maatschappelijk belang van een goede en betaalbare gezondheidszorg. (ANP)

9 REACTIES

  1. De Inspectie voor de Gezondheidszorg neemt patiënten vaak niet serieus, doet te weinig met ernstige meldingen, durft niet door te bijten en werkt bijzonder traag. Dit blijkt uit honderden klachten die zijn binnengekomen bij het meldpunt van de Nationale Ombudsman. Kinderen worden jarenlang misbruikt in opvanggezinnen waar notabene van wordt geweten!! Worden dus niet serieus genomen! Kunstknieën van metaal op metaal waar allang over bekent was dat dit ZEER SCHADELIJK was worden gewoon gebruikt en wat doet Den Haag?? GEWOON SLAPEN!!
    In 1 lange pennestreek beginnende bij de Volkskrant worden 1200 therapeuten neergezet als fraudeurs en kwakzalvers. Duizenden cliënten worden letterlijk aan hun lot overgelaten. Cliënten/patiënten worden gewoon niet serieus genomen Maar echt luisteren naar cliënten HÓ MAAR!!. Er moet geoon eerst iets erg gebeuren! Het interresseert ze gewoon niet. Het wordt gewoon heel normaal gevonden om 1200 therapeuten niet uit te betalen. Het wordt gewoon heel normaal gevonden om cliënten de straat op te sodemieteren!!

  2. Lees alle reacties
  3. Hierbij een reactie op bovenstaande, de 700.000 euro is het totaal bedrag wat openstaat bij verschillende zorgverzekeraars. Het kort geding was tussen CZ en EP. De 152 declaraties zijn dus CZ declaraties. Bovenstaande berekening ziet er dan anders uit. Het uurtarief bij EP ligt lager dan de reguliere GGZ, vergoeding is ongeveer 75%.

  4. In de reacties van Anita en Herman kan ik mij goed vinden. Het uurtarief voor de GGZ is overigens een gemiddelde van hoog en laag opgeleiden: bij de eiking zijn de gegevens van psychiaters (ZGP) op een hoop gegooid met de andere beroepsgroepen en instellingen en dat is de reden geweest dat de aan de psychiaters toegezegde uurtarief van medisch specialisten per 010108,in 2008 rond de 142/uur, is ingetrokken ondanks de handtekeningen van de KNMG, OMS, minister etc. etc.. Overigens € 700.000 voor 152 declaraties maakt per declaratie € 4605. Oeps, wat doe ik fout in mijn spreekkamer en boekhouding dat ik niet zulke hoge declaraties heb ondanks dat er ook veel psychotherapie bij is(is 40-60 min per keer) bij is. Heel veel sociale psychiatrie, out-reaching ?fwr7

  5. Jammer voor de Jomanda’s die zonder echte papieren zogenaamd goede zorg leveren.
    Als we als therapeut niet aan kunnen sluiten bij een adequate beroepsgroep dan richten we toch gewoon een eigen club op. Tercht dat dit wordt aangepakt. Verder de verlengde arm-constructie binnen GGZ aanpakken: psychiater tegen een psychiatertarief en een verpleegkundige tegen een verpleegkundig tarief. Nu is het beleid binnen de grote GGZ-instellingen om zoveel mogelijk minuten in de DBC door goedkpe krachten te laten verrichten. Dat is prima maar dan ook een vergoeding naar het juiste nivo

  6. Was het niet juist het beleid van politiek van verzekeraars om taken te delegeren naar goedkopere medewerkers dan psychiaters om de zorg goed en betaalbaar te houden? En stel dat we de zorg goed houden door die alleen door psychiaters te laten verlenen, wat doen we dan met die tienduizenden patiënten waar die 3000 psychiaters geen tijd voor hebben?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.