Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

CZ: positief resultaat van 518 miljoen

Redacteur Zorg+Welzijn
Zorgverzekeraar CZ heeft vorig jaar een positief resultaat bereikt van 518 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers 2012. Volgens bestuursvoorzitter Wim van der Meeren wordt de winst besteed aan verbetering van de zorg, de verplichte reserves van toezichthouder DNB en aan verlaging van de premie.
CZ: positief resultaat van 518 miljoen
Foto: CZ
Premium

Het positieve resultaat over 2012

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  9 REACTIES

  1. Vandaag gehoord. Een zwaar dementerende medemens krijgt een penicillinekuur voorgeschreven . Deze valt onder de te vergoeden voorzieningen, maarrrr…..omdat deze ALLEEN IN VLOEIBARE vorm toegediend kan worden moet bijna VEERTIG (40) euro EXTRA betaald worden , dankzij het PREFERENTIE-beleid ? ? Onze VWS-boekhoudster vindt dit een ZEGEN en BEWIJS van en voor de marktwerking . Een commissariaatje lonkt zeker bij CZ . Overigens mevrouw Schippers, bedankt namens deze dementerende. Zelfs hij begrijpt uw beleid NIET , al kan hij dat slechts met pijnlijk gekreun aangeven en onderbouwen. Mocht u willen weten hoe UW pgb hier misbruikt wordt dan mag u dit op deze site laten weten , maar een rondleiding zal u heel lang heugen . U verdient een loflied : Slaap zacht , mevrouw de minister en meneer de staatssecretaris………

  2. Lees alle reacties
  3. Mijn voorstel is om de Zorg te Nationaliseren. Het feit dat 1 Zorgverzekeraar
   518 Miljoen winst kan maken is voor mij een rede om de Zorg te nationaliseren. Met dat geld kunnen wij als Belastingbetaler/Premiebetaler de Zorg in zorgkosten verlagen. Wij kunnen Politiek gezien veel zaken efficienter en doelmatiger organiseren in NL. Het is een Debat waard in de 2e Kamer.Graag bereid om hieraan mee te doen .

  4. Van der Meeren zit nu de show te stelen met de uitlating dat CZ voor 70 miljoen de premie heeft verlaagd.
   Hij vergeet erbij — en dat is heel belangrijk — dat hij de burger meer gestuurd heeft naar aanvullende verzekeringen (wat duurder uitkomt) en gelijktijdig — let op — het basispakket en de aanvullende voorzieningen heeft uitgekleed, heeft verminderd.
   Dan wordt zijn uitlating eerder crimineel dan geruststellend.
   Wat zeker omhoog is gegaan is zijn riante salaris en bonus van hem en zijn companen die met hem mee heulen
   DROOM MAAR LEKKER DOOR.

  5. Politici, bestuurders en nu dus ook zorgverzekeraars gaan in hun minachting naar de burger inmiddels zover dat ze denken dat we alles geloven en alles maar doen wat ze zeggen.
   Ik kan niet voorspellen, maar toch durf ik een fikse poging te wagen: de premie gaat NIET omlaag en zal — helemaal in het kader van de voor de gekhouderij van de burger — omhoog gaan of minder stijgen dan aangekondigd of noodzakelijk (met die uitlating kun je met de premie doen wat je wil); als je de premie met 10 euro per maand wil verhogen, kondig je aan dat die eigenlijk met 18 euro moet stijgen.
   In hun 2e villa in Toscane zitten ze zich dan kapot te lachen.
   Droom maar lekker door.

  6. Absolute wetenschap bestaat eenvoudigweg niet. Want dan zou er een onafhankelijke investeerder moeten zijn en een veel breder scala aan vergelijkingen. ‘Het verzwegen verhaal achter kanker’ van Brian Peskin en de uitkomsten van het Fred Hutchinson Cancer Reseurch Center (chemo’s werken averechts!!) en nog vele onthullingen meer geven aan dat het hoog tijd is voor een andere kijk. En daarmee zijn miljarden te besparen!! Daarnaast is het voor ons van belang minder afhankelijk te worden van voedingsindustrie en farmacy, kortom bewustwording.

  7. Daarnaast zijn er zeker ook nuttige geneesmiddelen ontwikkeld die een mooie aanvulling zouden kunnen zijn. Mits er bereidheid is om echt verder te kijken en de Mens centraal te stellen ipv geld. En dus samenwerking. Voorbeelden te over op het internet: Genezingen van kanker door bijv. cannabis-olie. En er zijn meerdere alternatieve middelen zonder bij-effecten die schreeuwen om aandacht: soursop, geelwortel, etc etc.

  8. Het is positief dat er wordt bezuinigd op medicijnen. Helaas gebeurt dat naar mijn mening nog niet genoeg. Zolang de farmacy blijft opereren vanuit extreem winstbejag en individueel oppervlakkig wordt gekeken naar gezondheid zal de zorg alleen maar onnodig duur blijven. Ziek worden we op vlak niveau door verkeerde voeding en op dieper niveau door blokkades vanuit trauma’s en complexen. Wanneer op vlak niveau de voeding wordt aangepast (en dan niet via de achterhaalde adviezen van het voedingscentrum dat gerelateerd is aan de farmacy) en op dieper niveau de trauma’s en/of complexen worden aangeraakt verdwijnen de meeste klachten uiteindelijk vanzelf of worden aanzienlijk gereduceerd.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.