Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ wil bijdragen in kosten sterftemonitor

MAARSSEN – Zorgverzekeraar CZ heeft de Nederlandse ziekenhuizen financiële steun aangeboden bij de invoering van de sterftemonitor. Een woordvoerder van CZ laat weten dat vier ziekenhuizen, waaronder Ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen, reeds serieuze belangstelling hebben getoond.
CZ wil bijdragen in kosten sterftemonitor

In de Provinciaal Zeeuwse Courant laat Directeur J. van der Heide van de Zeeuws-Vlaamse ziekenhuizen weten terughoudend geïnteresseerd te zijn in het aanbod van CZ. In het dagblad zegt Van der Heide: “We houden die cijfers zelf al bij. Wij moeten eerst zien wat dit ons meer te bieden heeft. Het is kostbaar, als CZ dat wil vergoeden zijn we dankbaar.”

Overeenstemming

CZ verwacht vooral in de provincie Zuid-Holland overeenstemming te bereiken. Volgens een woordvoerder van de zorgverzekeraar is het voordeel voornamelijk voor de klant: “Onze klanten gaan naar een ziekenhuis om beter te worden en een monitor kan bijdragen aan het voorkomen van onnodige sterfgevallen”.

Vergelijk

De sterftemonitor vergelijkt maandelijks het aantal sterfgevallen in een ziekenhuis met landelijke gemiddelden. Hiermee kunnen ziekenhuizen problemen met de veiligheid en kwaliteit van medische behandelingen en verpleging opsporen en vermijdbare sterfte terugdringen. Deze week verschijnt er een landelijk rapport over het aantal vermijdbare sterfgevallen in Nederlandse ziekenhuizen. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Eerste stap naar openbare sterftecijfers

‘Toename in sterfte hoeft niet direct iets te betekenen’ (interview)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.