Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Amersfoortse voegt zich bij Vitaal Vechtdal

Verzekeraar de Amersfoortse sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een regionaal samenwerkingsverband dat als doel heeft de gezondheid van de inwoners te verbeteren.  
Wijk Gezondheid

Bij Vitaal Vechtdal gaat de aandacht niet alleen naar de zorg, maar naar alle domeinen waar inwoners hun tijd doorbrengen. Dus ook op school en op het werk. Met het oog op vergrijzing, langer doorwerken, maar ook de verzuimkosten, wordt de gezondheid van werknemers steeds belangrijker.

Voor ondernemers in Vechtdal

De Amersfoortse richt zich vooral op ondernemers. Luuk de Vos, verkoopdirecteur De Amersfoortse: ‘Wij vinden het belangrijk dat er regionaal wordt samengewerkt aan gezondheid en duurzame inzetbaarheid van werkgevers en werknemers. We zijn blij dat we in Vitaal Vechtdal een partner vinden die gericht is op het stimuleren van een gezonde leefstijl in de regio. Zelfstandigheid is een groot goed. Daarom helpt De Amersfoortse ondernemers, bedrijven en hun medewerkers om fysiek, mentaal en financieel zo gezond mogelijk te blijven.’

Subsidie van VWS

Recent heeft het ministerie van VWS Vitaal Vechtdal een subsidie van vier ton gegeven voor drie jaar. De subsidie is bedoeld om de kosten voor de samenwerking rond gezonde leefstijl te dekken. De betrokken organisaties helpen mee in ondersteuning van de projecten door het inzetten van mensen, faciliteiten en kennis. Dankzij de subsidie kan er extra worden ingezet op het stimuleren van een gezonde leefstijl van de bewoners in het Vechtdal, van jong tot oud. De focus ligt op meer bewegen, stoppen met roken, minder alcohol drinken, gezonde voeding, en ontmoeten en ontspanning.  Dat sluit nauw aan bij de doelen van het nationaal preventieakkoord

Uitbreiding samenwerking

Vitaal Vechtdal is zes jaar geleden gestart 2018 door huisarts Paul Habets en oud-bestuurder Pauline Terwijn van het regionale Röpcke-Zweers. De samenwerking is inmiddels uitgebreid naar negen partners en drie jaar verlengd. Andere partners zijn: Alfa-college, Carinova, Gemeente Hardenberg, Gemeente Ommen, GGD IJsselland, Medrie, Saxenburgh Groep, Salland Zorgverzekeringen, Vrieling Adviesgroep, Zilveren Kruis en ONVZ zorgverzekeraar.

Positieve gezondheid

Het idee van positieve gezondheid van Machteld Huber wordt in het Vechtdal geconcretiseerd. Vitaal Vechtdal focust zich vanuit de vier domeinen zorg, werk, onderwijs en woonomgeving op de bravo-thema’s: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning & welzijn. Alle partners dragen bij aan Vitaal Vechtdal.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.