Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

De iPad nu ook voor kinderen met spraakproblemen

Mario Gibbels
De iPad en andere tabletcomputers zouden een nieuwe markt kunnen veroveren in de sector van kinderen met spraak- en communicatieproblemen, want nu al blijken de apparaten heel nuttig om kinderen op weg te helpen.
De iPad nu ook voor kinderen met spraakproblemen

Tabletcomputers als de iPad hebben een touchscreen dat kinderen in staat stelt plaatjes op de computer aan te raken, die vervolgens het corresponderende woord uitspreekt. Zo kunnen kinderen met een spraakprobleem eenvoudig hun taalverwerving oefenen of simpelweg aangeven dat ze graag naar buiten gaan. Een applicatie als Proloquo2Go maakt dat mogelijk en kost in Amerika rond de 200 dollar, ofwel minder dan 150 euro. Een redelijke tabletcomputer kost rond de 500 euro.

Zorgelijke frons

Dit zou weleens een zorgelijke frons bij gespecialiseerde leveranciers van dergelijke apparaten in de zorg kunnen veroorzaken. Bedrijven als DynaVox Inc. en Prentke Romich Co. verkopen overeenkomstige apparatuur voor kinderen met spraakproblemen en vragen tussen de 2.500 en 15.000 dollar, al is deze apparatuur natuurlijk wel veel steviger en meer toegesneden op zijn functie. (bron: Wall Street Journal)

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

2 REACTIES

  1. Wat dan als je het programma sizzit op je ipod touch wil hebben van 8 gb. 1800 euro. Sizzit een mooi communicatieprogramma voor kinderen met een beperking. Werkt heel goed. maar dat je dan voor een ipod touch van 8 gb (198 euro) en daar moet je dan 1800 euro voor vragen en alleen te bestellen via een hele ingewikkelde procedure

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.