Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Luchtbrug wint Achmea Quality Award

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Radboud UMC heeft afgelopen vrijdag met het initiatief "Luchtbrug, online astmazorg" de Achmea Quality Award gewonnen.
De Luchtbrug wint Achmea Quality Award

Zilveren Kruis

Kinderen met astma kunnen online hun eigen gezondheid in de gaten houden, met hun arts chatten en informatie raadplegen. Uit handen van Olivier Gerrits, directeur Inkoop van Zilveren Kruis ontving initiatiefnemer Lara van den Wijngaart een cheque van 10.000 euro.

Astma

De jury vindt dit een bijzonder geslaagde E-health toepassing, die goed in het zorgproces is ingebed. Kinderen tussen 6 en 16 jaar en hun ouders kunnen online het zorgplan raadplegen, informatie over de ziekte en behandeling lezen en direct in contact komen met de arts. De kinderen leren zo om met hun astma om te gaan. Hun kwaliteit van leven is hoger en hun longfunctie is gelijk, soms zelfs beter dan die van kinderen die meer traditionele zorg krijgen. Dit blijkt uit de regelmatige metingen. Bezoeken aan de polikliniek zijn gehalveerd.

Kwaliteit van Zorg

De winnaar werd gekozen door deelnemers van congres ‘Kies de beste zorg‘, waar de resultaten besproken werden van het programma Kwaliteit van Zorg van Zilveren Kruis.

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Bekijk hier het dossier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.