Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Open Ankh verliest rechtszaak van gemeente Soest

Het vastgoedbedrijf van Zorgcoöperatie Nederland, De Open Ankh, heeft een hoger beroep tegen de gemeente Soest verloren. De gemeente behoudt het recht als eerste de tuin van de zorginstelling en het conferentieoord De Open Ankh in Soesterberg te kopen.

Het bestuur van Open Ankh denkt dat Soest rond de 200 woningen gaat bouwen in een deel van de tuin en wil dat het terrein zijn recreatieve bestemming houdt. Soest stelde tijdens de rechtszaak dat ook zij zal kiezen voor recreatie zolang de provincie Utrecht geen toestemming geeft voor woningbouw. De Open Ankh wantrouwt de plannen van de gemeente, heeft het voorkeursrecht van Soest om de tuin te kopen aangevochten bij de Raad van State en die zaak verloren.

Natuurontwikkeling

Soest krijgt enkel toestemming om woningen te bouwen als de gemeente ook fors investeert in natuurontwikkeling. Die intentie is er niet dus vooralsnog is Soest van plan om een speelweide en een evenemententerrein te maken van de tuin rond de zorginstelling en het conferentieoord. De gemeente is verder bereid Open Ankh nog meer te betalen voor de grond in het geval er toch zal worden gebouwd. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

De Open Ankh verder als Zorgcoöperatie Nederland

Zorgcoöperatie Nederland wil vastgoed niet kwijt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.