Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Praktijk neemt onderdelen Zonnehuizen over

Stichting De Praktijk neemt onderdelen van Zonnehuizen Kind & Jeugd over in Noord-Holland Noord. Het gaat om polikliniek De Nieuwe Steen in Hoorn, het behandelcentrum De Zonnehuisboerderij in Wijdenes en het gezinshuis in Oostwoud.
De Praktijk neemt onderdelen Zonnehuizen over

Zonnehuizen heeft, na een doorstart door LSG-Rentray in januari 2012, gezocht naar overnamepartijen voor de locaties buiten Oost- en Midden-Nederland om de continuïteit van de zorg te borgen. ‘Wij hebben vertrouwen in Stichting De Praktijk als overnemende partij. De organisaties passen bij elkaar. Stichting De Praktijk werkt vanuit de kracht van de cliënt, net als de locaties in Noord-Holland Noord’, aldus Bregje Schipper, regiomanager van Zonnehuizen Kind & Jeugd.

Continuïteit

Sander van Eunen, bestuurder van Stichting De Praktijk zegt: ‘Wij zijn blij de kwaliteit en continuïteit van de zorg en het werkgeverschap te kunnen voortzetten. Met het verbreden van ons aanbod kunnen wij nog beter aansluiten bij de vraag die ons wordt gesteld.’

Geen ontslagen

Voor de cliënten van Zonnehuizen verandert er niets. De continuïteit van de zorg is door deze overname gewaarborgd. De cliënten blijven de zorg ontvangen van de voor hun bekende medewerkers. Alle medewerkers worden overgenomen door Stichting De Praktijk. Er vallen geen ontslagen.

Failliet

De Zonnehuizen werd op 27 december 2011 failliet verklaard en kwam onder verscherpt toezicht te staan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Staatssecretaris garant voor kindergeld Zonnehuizen

‘Problemen voor medewerkers Zonnehuizen’

Onduidelijk of cliënten Zonnehuizen geld teurgkrijgen

Zonnehuizen onder verscherpt toezicht Inspectie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.