Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Zorgboog en de brandweer werken samen

Woonzorgorganisatie de Zorgboog en de brandweer Brabant-Zuidoost gaan intensief samenwerken om de brandveiligheid binnen de verschillende Zorgbooglocaties te verbeteren. Om de samenwerking te onderstrepen, is op vrijdag 19 september 2014 het convenant 'Geen Nood Bij Brand!' ondertekend. Het convenant treedt in werking per 1 oktober 2014 en geldt voor een periode van vijf jaar.
De Zorgboog en de brandweer werken samen

Binnen de woonzorglocaties van de Zorgboog verblijven mensen die vaak verminderd zelfredzaam zijn en daarom bij noodsituaties afhankelijk zijn van anderen om in veiligheid gebracht te worden. Het is dan ook belangrijk dat zowel cliënten als medewerkers aandacht hebben voor brandpreventie en weten hoe te handelen als er brand uitbreekt. De methode ‘Geen Nood bij Brand’ heeft tot doel zorgorganisaties hier nog beter op voor te bereiden. In nauwe samenwerking met de brandweer zal de Zorgboog komende jaren worden begeleid naar een nog hoger brandveiligheidsniveau. De brandweer neemt hierbij niet meer de rol in van controleur, maar van adviseur.

Veiligheid

In het convenant zijn de uitgangspunten en verantwoordelijkheden van de aanpak uitgewerkt. Kern van de werkwijze zijn de zogenaamde veiligheidsexpedities. Aan de hand van rondgangen door de gebouwen worden aandachtspunten vastgelegd en verbetermaatregelen geformuleerd. Gedurende deze expedities wordt onder begeleiding van de brandweer door medewerkers en cliënten (of hun vertegenwoordigers) kennis gedeeld en brandrisico’s (h)erkend, waardoor veiligheidsbewustzijn wordt vergroot.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.