Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Defensie oefent rampscenario bij Maasziekenhuis

Mark van Dorresteijn
De Koninklijke Landmacht in Boxmeer oefent deze week een scenario waarbij de Maas overstroomt en het Maasziekenhuis Pantein in gevaar dreigt te komen.
Defensie oefent rampscenario bij Maasziekenhuis

Iedere dag trainen de militairen diverse situaties in nauw overleg met de Gemeente Boxmeer en Maasziekenhuis Pantein en het Regionaal Militair Commando Zuid en 13 Gemechaniseerde Brigade.

Verhuizing

Vrijdag verhuist het ziekenhuis naar de nieuwe locatie aan de A77 (foto). Binnen het scenario van de oefening worden patiënten ‘geëvacueerd’ naar de nieuwe locatie. De Geneeskundig Compagnie assisteert en begeleidt patiënten met 35 militaire verpleegkundigen en verzorgenden. 135 reservisten zullen de politie assisteren met de verkeersregeling op de route tussen oude en nieuwe locatie.

Oefeningen

Een andere opvallende oefening is de medische evacuatie waarbij twee Chinook helikopters worden ingezet. Verder zullen de militairen nog verschillende bewakings- en beveiligingstaken in en om het Maasziekenhuis Pantein uitvoeren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.