Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Definitief aantal overstappers is 6,4 procent

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Dit jaar is 6,4 procent van de verzekerden van zorgverzekeraar gewisseld.
euro.sprong.fotolia.jpg
Foto: fotolia

Dat blijkt uit definitieve cijfers van Vektis. Eind december 2016 kwam in een voorlopige analyse het percentage nog uit op 6,1 procent.

Schommeling
Het totaal aantal overstappers ligt hiermee op 1,08 miljoen. Dat percentage ligt al een paar jaar tussen de 6 en 8 procent. In 2013 stapte nog 7,1 procent over, in 2015 was dit 6,8 procent en in 2016 wisselde 6,3 procent van zorgverzekeraar. 

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier Zorginkoop.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.