Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Definitief akkoord over B3-ambulancediensten

Bonden en de werkgevers van de vier zogenaamde B3-ambulancediensten hebben overeenstemming bereikt over een aparte cao voor deze instellingen. Dit was nodig vanwege het dreigende faillissement van de ambulancediensten.

Het dreigende faillissement werd veroorzaakt door de hoge kosten van het overgangsrecht voor het functioneel leeftijdsontslag (FLO). Minister Klink was bereid tot financiële steun, maar wilde dat de werknemers gingen vallen onder de particuliere cao Ambulancezorg. Dit is nu van de baan. De werkgevers zijn akkoord gegaan met de toepassing van de cao Gemeenten (CAR/UWO). Wel moest er nog overeenstemming bereikt worden met de werkgevers over aanpassing van het FLO-overgangsrecht. Daarover zijn de afgelopen weken stevige gesprekken gevoerd. Onderhandelaar Hans Strootman van CNV Publieke Zaak: “Uiteindelijk hebben we in verschillende sessies toch een resultaat bereikt. Met dit akkoord is er nu ook garantie dat de minister steun geeft. De rechtspositie van het personeel is gewaarborgd door een aparte cao te ontwikkelen voor het personeel van deze diensten.” (CNV Publieke Zaak)

Links:

Klink onderzoekt snelheid ambulances

VVD: ‘Wet ambulancezorg nu afhandelen’

NZa tevreden over ambulance

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.