Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Definitief streep door project Parkwijk van Sherpa

Het plan om een woonwijk met de naam Parkwijk de Zandheuvel te integreren in een zorglocatie in Baarn is definitief van de baan. Uit een brief van de gemeente Baarn blijkt dat gehandicaptenzorgaanbieders Sherpa en Amerpoort hun verzoek voor een nieuw bestemmingsplan voor het gebied hebben ingetrokken.
Definitief streep door project Parkwijk van Sherpa

De instellingen hebben in 2010 besloten de planontwikkeling voor Parkwijk stop te zetten. Uit een brief van de gemeente Baarn van 3 november dit jaar blijkt dat de plannen definitief stop gezet zijn. In de brief stelt de gemeente dat zij geld wil voor het voorbereidende werk dat ze heeft verricht voor het maken van het – ingetrokken – bestemmingsplan. De gemeente is met Sherpa en Amerpoort overeengekomen dat alle drie partijen 120.000 euro van de kosten voor haar rekening neemt.

Oude gebouwen

Het plan was jarenlang inzet van een heftige discussie. De Initiatiefgroep Beschermd Terrein Sherpa (IGBTS) betoogden dat de bewoners gedwongen van het terrein af zijn verhuist door de zorginstellingen. Volgens Marijke Malsch van IGBTS mankeert er op dit moment nog steeds van alles bij Sherpa: “Inmiddels woont ongeveer de helft van de gehandicapten op het terrein van Sherpa in sterk verouderde paviljoens zonder privacy.”

Kwaliteit huisvesting

Volgens woordvoerder Mickey Scherer van Sherpa wonen 120 van de 270 cliënten in vervangende nieuwbouw. “De kwaliteit van de huidige huisvesting is enkele jaren geleden getoetst door het College Bouw Zorginstellingen. Uit deze monitoring kwam naar voren de kwaliteit van deze gebouwen met ‘oranje’ werd aangeduid ofwel een matig tot redelijke kwaliteit. Aansluitend heeft Sherpa maatregelen genomen waarmee vrijwel alle knelpunten werden weggenomen. Bij de monitoring werden enkele gebouwen ‘groen’ gelabeld en geen enkel gebouw kreeg het label ‘rood’.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Anton Maas bestuurder bij Sherpa

Sherpa stopt met woonzorgproject De Zandheuvel

Wim Pieters blijft als adviseur bij Sherpa

‘Minder cliëntenwoningen bij Sherpa en Amerpoort’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.