Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Demonstraties en debatten over robots in de zorg

Mario Gibbels
Op 4 september houden het Rathenau Instituut en NEMO een avond over robots: ‘Robots die voor je zorgen’ en ‘Robots die voor je vechten’. De avond gaat over robotica in de zorg en in het leger.

Er zijn lezingen, debatten en demonstraties. Ook kunnen bezoekers in de rest van NEMO rondkijken, onder andere op de zomertentoonstelling over robots. Deelnemers zijn robotdeskundigen, filosofen, mensen die robots gebruiken in de zorg en bij defensie, en Tweede Kamerleden Sabine Uitslag en Rendert Algra.

“Talloze nieuwe robots staan te trappelen om ons te komen helpen”, aldus de organisatie. “Sommige hebben armen, benen en een hoofd maar je hebt ook minuscule machientjes die in niets op mensen lijken. Robots die voor je zorgen, in het huishouden of in het ziekenhuis. En robots die voor je vechten, bij de politie of in het leger.”

Bezoekers kunnen hun eigen vragen inbrengen en meestemmen over de toekomst van de robots. In één zaal gaan die vragen over ‘Robots die voor je zorgen’. Kunnen robots zorgverleners gaan vervangen en willen we dat? Voor meer informatie: www.e-nemo.nl en www.rathenau.nl. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.