Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Desinfectiemachines in meer ziekenhuizen in gebruik

De desinfectiemachines die in ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel mogelijk niet goed hebben gewerkt, worden ook in andere ziekenhuizen gebruikt.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil niet zeggen in welke ziekenhuizen, om paniek te voorkomen. Ook leverancier Sanamij brengt niet naar buiten waar de apparaten staan. Volgens een woordvoerster van Sanamij gaat het om enkele ziekenhuizen. ,,Een of twee volgens mij. We hebben niet gehoord dat daar problemen zijn ontstaan met de machines, maar vooralsnog raden we af de apparaten te gebruiken.”

14,5 miljoen wasbeurten

De leverancier onderzoekt hoe het mis heeft kunnen gaan met de apparaten. Het zou kunnen dat de slangen tijdens het reinigen zijn losgeschoten van de machine, waardoor de scopen niet volledig schoon zijn gemaakt. “We sluiten niets uit. Het kan gekomen zijn door een menselijke fout, maar het kan ook aan de machines liggen”, stelt de woordvoerster. Sanamij stelt dat de machines wereldwijd al meer dan 14,5 miljoen wasbeurten hebben uitgevoerd.

(ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.