Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Deutsche Telekom schakelt laboratoria Saltro aan UMCU

De pathologielaboratoria van Saltro hebben een zogeheten Lab2Lab-verbinding gemaakt met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het UMC Utrecht. De maximaal beveiligde verbinding is gelegd door Deutsche Telekom Healthcare en maakt verregaande automatisering van de elektronische berichtgeving mogelijk.
chain400.jpg

Saltro is een van de grootste diagnostische centra in Nederland op het gebied van eerstelijns zorgdiagnostiek. Met de nieuwe verbinding kan Saltro snel en veilig diepgaand pathologisch (vervolg)onderzoek uitbesteden aan de pathologielaboratoria van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het UMCU. Met deze stap verbetert Saltro haar eigen dienstverlening en wordt tegelijkertijd de beschikbare onderzoekscapaciteit van de laboratoria van JBZ en UMCU optimaal benut.

Beveiligde infrastructuur
Renna Plukker, CEO bij Deutsche Telekom Healthcare: ‘Wij verwachten dat het elektronisch uitbesteden van pathologisch onderzoek in een beveiligde infrastructuur de komende jaren een grote vlucht zal nemen. De opkomst van de digitale pathologie zal dit proces alleen maar versterken. Dankzij onze gecombineerde kennis van de werkprocessen in de pathologielaboratoria én expertise van medische databanken, hebben we in de praktijk aangetoond dit soort complexe trajecten, zowel IT technisch als projectmatig, succesvol af te ronden. Ook als de beschikbare doorlooptijd zeer kort is.’

Tijdsdruk
Fred Joustra, Manager Laboratorium van Saltro: ‘Wij waren oprecht onder de indruk van de kennis van zaken van de mensen van Deutsche Telekom Healthcare en de wijze waarop ze geschakeld hebben met de drie verschillende stakeholders. Zeker ook gezien de enorme tijdsdruk om dit project binnen vier weken op te leveren een prestatie van formaat.’

Deutsche Telekom Healthcare
Deutsche Telekom Healthcare is onderdeel van de Deutsche Telekom en is actief op het gebied van ondersteuning van zorgprocessen.Op laboratoriumgebied is Deutsche Telekom Healthcare verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie, training, opleiding en het beheer van het Uniforme Decentrale PALGA Systeem (U-DPS).

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

1 REACTIE

 1. "Blockchain is een technologie waarbij je decentraal zaken kunt uitwisselen zonder een controlerende derde partij". Dit laatste (zonder een controlerende derde partij) baart mijn zorgen.
  Ik heb nog steeds het gevoel dat overheid en bedrijven onvoldoende beschermd tegen cyberdreigingen.
  Kijk naar die hack bij DigiNotar was een uitgave van valse SSL-certificaten voor websites wereldwijd, veroorzaakt door een man-in-the-middle-aanval bij het Nederlandse bedrijf DigiNotar
  Daarbij heb ik nog drie belangrijke vragen:

  Is er nog iets meer te zeggen over de veiligheid van het systeem? Is het denkbaar dat iemand een virus schrijft en het systeem besmet?
  Als alle nodes alle transacties controleren, dan kan iedereen al die transacties toch zien?
  Hoe zit dat met privacygevoelige kwesties?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.