Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deventer Ziekenhuis implementeert nieuw EVD

Mark van Dorresteijn
Het Deventer Ziekenhuis heeft onlangs het eigen Elektronisch Verpleeg Dossier (EVD) vervangen voor de versie van ChipSoft.
Deventer Ziekenhuis implementeert nieuw EVD
Foto: Deventer Ziekenhuis

Het ziekenhuis stond naar eigen zeggen voor de keuze: of het eigen verpleegdossier doorontwikkelen of het standaard EVD van ChipSoft kopen. Gezien de stand der techniek, de overgang naar HIX (het epd van ChipSoft) en het kunnen delen van informatie, lag de aanschaf van CS Verpleging voor de hand. Doorslaggevend waren de mogelijkheid voor zorgverleners om elkaar elektronisch opdrachten te geven en de aanwezigheid van een activiteitenplan. Daarin zijn specifieke zorgprotocollen vertaald naar elektronische lijstjes. Het zijn sjablonen, waarop staat wat een verpleegkundige bijvoorbeeld voor de wondzorg of de revalidatie van een patiënt op dag X moet doen volgens protocol. Het activiteitenplan is het alternatief voor de daglijst en biedt vele mogelijkheden en kan zo nodig geheel op maat worden gevuld.

CS Maps

Nieuw is ook de functionaliteit CS Maps, die de verpleegkundige in 1 oogopslag laat zien, welke patiënt waar op de afdeling ligt en wat de bijzonderheden zijn. Het geeft een overzicht van aandachtspunten en eventuele acties van meerdere patiënten. Het pictogram van een weegschaal, brood of medicijn wijst op de acties die moeten worden ondernomen.

Eigen producten behouden

Het Deventer Ziekenhuis wilde geen afscheid nemen van alle opties die het zelfgebouwde EVD bood. Zo zijn de oorspronkelijke indeling van de rapportage, de bestaande overzichten van scorelijsten en de MDI (multidisciplinaire informatie) letterlijk overgenomen. Door de technische mogelijkheden van het nieuwe EVD te combineren met eigen kennis en maatwerk is het visiteblad ontwikkeld en ingevoerd. Artsen kunnen vanuit het epd opdrachten geven die getoond worden op het activiteitenplan. Ook toont het epd van opgenomen patiënten een overzicht van de belangrijkste verpleegkundige informatie, zoals de laatste metingen, vochtbalans en eventuele vragen die de verpleging wil stellen aan de vakgroep.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.