Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deventer Ziekenhuis klaagt gemeente aan om wildrooster

Mark van Dorresteijn
Het Deventer Ziekenhuis heeft de gemeente Deventer aansprakelijk gesteld voor ongevallen van personeelsleden bij een wildrooster vlak buiten de stad. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis laten weten.
Deventer Ziekenhuis klaagt gemeente aan om wildrooster
Foto: Deventer Ziekenhuis

Drie medewerkers van het ziekenhuis kwamen op weg naar werk met de fiets lelijk ten val doordat ze met hun wiel tussen de spijlen van het rooster bleven steken. Ze zitten nu met een gebroken enkel thuis. Volgens de zegsman is de ruimte tussen de spijlen vrij groot en ligt het rooster vlak om de bocht. Bij regen worden de spijlen bovendien glad. De woordvoerder ging donderdagochtend zelf een kijkje nemen bij het rooster. Daar wisten voorbijgangers hem te vertellen dat het rooster vaker voor valpartijen heeft gezorgd.

Bordje

Een woordvoerder van de gemeente erkende dat het wildrooster (foto) wat onhandig ligt. De gemeente gaat er na de zomer eens naar kijken, zei hij. Ook zal er een bordje komen te staan met een waarschuwing dat het rooster glad is bij regen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.