Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deventer Ziekenhuis wil af van oudere vrijwilligers

Redactie Zorgvisie
Het Deventer Ziekenhuis wil af van alle vrijwilligers die ouder zijn dan 80 jaar. Binnen een paar maanden is er voor hen geen plek meer. De komende jaren wordt de maximumleeftijd in het Overijsselse Ziekenhuis geleidelijk verder verlaagd tot 70 jaar in 2012.

“Binnenkort verhuizen we naar een nieuw ziekenhuis en hebben we gekeken welke taken er zijn voor vrijwilligers en tot welke leeftijd vrijwilligers die taken vervullen”, zegt de woordvoerder van het ziekenhuis. “Toen kwamen we erachter dat verzekeraars vrijwilligers van boven de 70 niet meer verzekeren. Dat is voor ons reden om de leeftijdsgrens te verlagen.”

Aanstaand ontslag

De komende tijd kunnen de vrijwilligers nog aan het werk blijven. In totaal werken er ongeveer 180 vrijwilligers bij het Deventer Ziekenhuis. Ze zijn werkzaam als gastvrouw, brengen boeken rond, helpen met de bloemendienst of in het stiltecentrum. “En voor de pastorale dienst maken we een uitzondering, daar mogen ook oudere vrijwilligers aanblijven”, zegt de woordvoerder. Het ziekenhuis heeft van twee of drie vrijwilligers klachten gekregen. Overigens heeft het ziekenhuis voldoende aanbod van vrijwilligers, maar zijn jongere vrijwilligers altijd welkom. (AV)

Lees ook:

‘Vrijwilligers en sociale professionals vinden elkaar niet’

Slotervaartziekenhuis wil af van vrijwilligers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.