Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Diaconessenhuis blundert met prostaatverwijdering

Mark van Dorresteijn
In het Diaconessenhuis in Leiden is het weefsel van twee patiënten met dezelfde achternaam verwisseld. Een gezonde man is daardoor ten onrechte zijn prostaat kwijtgeraakt. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Diaconessenhuis blundert met prostaatverwijdering
Foto: ANP - Koen van Weel

De onnodige operatie vond afgelopen december plaats. ‘Er lijkt structureel iets mis te zijn’, concludeert letselschadeadvocaat Martin de Witte, die beide slachtoffers bijstaat. Jaarverslagen van pathologische instellingen melden minstens honderd vergelijkbare verwisselingen in 2011.

Excuus

Het Diaconessenhuis heeft excuses aangeboden en de andere patiënt het slechte nieuws verteld. Maja Weijers, lid van de raad van bestuur: ‘In ons onderzoek hebben we helaas niet kunnen achterhalen waar de fout is gemaakt. Het proces gaat over veel schijven. We kijken of we procedures kunnen aanscherpen.’

1 REACTIE

  1. Betaald het Diaconessenhuis nu ook de vervolgschade?? Of wordt deze man met een kluitje in het riet gestuurd?? Je wordt al bang als je tegenwoordig naar een ziekenhuis moet voor onderzoek. Ook in andere ziekenhuizen zal wel het een en ander verkeerd gaan maar dat wordt wel in de doofpot gestopt.
    Voor een second-opinion moet straks door de patient betaald worden dus zal niet meer zovaak gevraagd worden. We maken die onderzoeken duurder, dan vraagt niemand er meer om, zal het idee wel zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.