Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diaconessenhuis krijgt bijstand legerverpleegkundigen

Het Diaconessenziekenhuis in Meppel heeft militair verpleegkundigen ingeschakeld om slachtoffers van schaatsongevallen en valpartijen door gladheid te behandelen. Dat waren er zoveel dat het ziekenhuis handen tekort kwam.

Dat liet een woordvoerder van het Diaconessenhuis zaterdag weten. “Er zijn in deze regio heel veel toertochten voor schaatsers uitgezet”, aldus de woordvoerder. “Daardoor hebben we een veel grotere toestroom van patiënten met voornamelijk heup- en polsfracturen dan normaal.”

Griepgevallen

Omdat de drukte samenviel met een aantal griepgevallen onder het personeel, zag het ziekenhuis zich genoodzaakt een beroep te doen op militaire verpleegkundigen. Vanaf afgelopen dinsdag werkten er vijf. De militairen zijn dit weekeinde niet actief, maar worden vanaf maandag weer ingezet.

Extra personeel

Door de vele schaatstochten die dit weekeinde op het programma staan heeft het ziekenhuis wel extra personeel ingezet voor de opvang van gewonden. Ook zijn er extra ambulances paraat voor het vervoer van patiënten. Afgelopen week bleek al dat ook in andere delen van het land ziekenhuizen worden overstelpt met gewonden door valpartijen. Het gaat ook in deze gevallen vaak om mensen met pols- en heupbreuken. (ANP)

Lees ook:

Verscherpt toezicht Diaconessenhuis Meppel opgeheven

Verscherpt toezicht op Diaconessenhuis in Meppel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.