Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Diana Monissen verlaat De Friesland Zorgverzekeraar

Mark van Dorresteijn
Diana Monissen wordt voorzitter van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Ze stopt half juni als voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar.
Diana Monissen wordt bestuursvoorzitter van het Prinses Máxima Centrum
Foto: De Friesland Zorgverzekeraar

Persoonlijke betrokkenheid en ervaring met het leed van kinderen met kanker hebben Diana Monissen gemotiveerd tot deze overstap. Monissen: ‘Ik heb er goed over na gedacht toen die vraag kwam, want ik heb het erg naar mijn zin in Friesland. Dat ik er toch voor heb gekozen deze stap te zetten heeft veel te maken met mijn eigen ervaringen. Ik weet namelijk van dichtbij hoe enorm belangrijk het is om kinderen met kanker in eigen land van de best mogelijke zorg te kunnen voorzien. Juist omdat dit de ambitie is van het Prinses Máxima Centrum wil ik hier graag persoonlijk aan bijdragen. Zoals ik eerder heb mogen doen vanuit de raad van commissarissen van het Prinses Máxima Centrum.´

Monissen

Diana Monissen is sinds 2009 bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar. Voorheen was zij onder andere Directeur-Generaal op het ministerie van VWS. Verder was zij lid van de raad van bestuur van Agis, bestuursvoorzitter van Mentrum (GGZ), directeur bij zorgverzekeraar Amicon en bestuurder van Stichting De Lichtenvoorde (instelling voor mensen met een verstandelijke beperking). Daarnaast heeft zij nevenfuncties bij onder andere de Taskforce Kindermishandeling en Seksueel Misbruik, Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 en Special Arts Nederland.

Opvolger gezocht

De raad van commissarissen van De Friesland vindt het jammer dat Monissen De Friesland gaat verlaten en is blij met de afspraak dat Monissen voorlopig nog gewoon haar functie bij De Friesland blijft uitoefenen. Jan Ploeg, voorzitter van de raad van commissarissen van De Friesland: ´Monissen heeft het in de zes jaar dat ze hier zit hartstikke goed gedaan en enorm veel voor elkaar gekregen. Er zijn grote stappen gezet in de klantgerichtheid van het bedrijf en het veranderen van de zorg in deze regio. Daarnaast is het aantal klanten sterk gestegen en financieel staat De Friesland er prima voor. De Friesland staat in deze regio, maar ook landelijk bekend als een zeer betrokken en klantgerichte zorgverzekeraar. We gaan nu op zoek naar een opvolger die met diezelfde passie en inzet invulling wil geven aan dit bedrijf en toekomstige uitdagingen in de zorg.´

Prinses Máxima Centrum

Kinderen met (verdenking van) een solide tumor in de buik of borst, zoals neuroblastoom, nier-, lever- of kiemceltumor, kunnen in het Prinses Máxima Centrum terecht voor diagnostiek, behandeling, controles en nacontroles. Een team van specialisten op het gebied van deze vormen van kinderkanker staat voor u klaar. Ook het wetenschappelijk onderzoek naar deze tumoren vindt (deels) in het Prinses Máxima Centrum plaats.

1 REACTIE

  1. Vanuit de raad van commissarissen van Maxima overstappen naar de raad van bestuur van Maxima? Dat zouden we toch niet meer doen volgens de governance code? Politici zoals mevr. Monissen denken dat ze alles kunnen maken. Er zou uberhaupt een verbod moeten komen op politici in raden van bestuur of toezicht. Veel gezonder!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.