Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Diana Monissen weg bij VWS

Directeur-generaal curatieve zorg Diana Monissen vertrekt bij het ministerie van VWS. Per 1 september 2009 wordt Monissen voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar.
Diana Monissen weg bij VWS

Diana Monissen was sinds 1 april 2008 werkzaam als directeur-generaal curatieve zorg. Toen zij enige tijd geleden werd benaderd voor de functie van voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar heeft zij besloten de uitdaging aan te gaan. Daarmee keert zij terug naar een werkomgeving waar zij eerder werkzaam was, onder meer bij zorgverzekeraars Agis en Amicon. Monissen is van mening dat die omgeving haar beter past dan de politiek-bestuurlijke omgeving van het rijk. Ook speelden omstandigheden in de privésfeer een rol in haar besluit.

Monissen werkt nog tot half juli op het ministerie. De functie van directeur-generaal curatieve zorg zal daarna tijdelijk worden waargenomen door de plaatsvervangend directeur-generaal, Arnold Moerkamp. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen en Bart Kiers)

Lees meer:

Zorgvisie had eind april een interview met Monissen toen van deze loopbaanwijziging nog geen sprake was. De sollicitatiegesprekken vonden de afgelopen twee á drie weken plaats. Het exclusieve interview verschijnt deze week in het juni-nummer van Zorgvisie magazine en gaat onder meer over systeemziekenhuizen, de rol van zorgverzekeraars in het stelsel en het einde van de maatschappen.

Lees ook:

Video: In de werkkamer van Diana Monissen

Diana Monissen over dure geneesmiddelen

Diana Monissen verlaat Agis

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.