DICA geeft kwaliteitsinformatie per ziekenhuis

De DICA-kwaliteitsregistraties voor darmkanker, maagslokdarmkanker en borstkanker geven voor het eerst volledige openheid over de uitkomsten van zorg, die herleidbaar zijn tot individuele ziekenhuizen.
DICA geeft kwaliteitsinformatie per ziekenhuis
Foto: DICA

Ziekenhuizen en burgers betrouwbare kennis en inzicht over de kwaliteit van zorg leveren. Dat is de missie van 2015 van het Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA). 2015 is daarom een bijzonder jaar, vertellen DICA-voorzitter Rob Tollenaar en -directeur Eric Hans Eddes in een interview in het juni-nummer van Zorgvisie. Voor het eerst geven enkele kwaliteitsregistraties van DICA – darmkanker, maagslokdarmkanker en borstkanker – volledige openheid over de uitkomsten van zorg, herleidbaar tot individuele ziekenhuizen. Vanaf juli is per ziekenhuis te zien wat de sterfte en de complicaties zijn. ‘Dat is een heel grote stap’, zegt Tollenaar.

Mislukte poging

0
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.