Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dichterbij stroomlijnt bedrijfsapplicaties

Gehandicaptenzorginstelling Dichterbij stroomlijnt al haar verschillende IT-systemen. Hierbij gebruikt het de Zorgbus oplossing van InterSystems.
epd.jpeg
Foto: Fotolia

Dichterbij verricht zorgactiviteiten in een gebied, gelegen in de cirkel Nijmegen, Venlo en Eindhoven en beheert 900 locaties, waarvan het merendeel woningen. De veranderingen in de zorg en de grotere betrokkenheid van klanten en hun belangenbehartigers, dragen ertoe bij dat ook de informatievoorziening van instellingen zoals Dichterbij onderhevig is aan wijzigingen. Volstonden twintig jaar geleden nog enkele ladekasten en een computerserver om alle dossiers binnen de organisatie op te slaan, nu zijn een reeks van IT-voorzieningen onmisbaar. Dichterbij werkt met 160 verschillende applicaties met als belangrijkste centrale toepassing CURAZorg van Unit4, waarin de cliëntendossiers zijn ondergebracht. Een regieafdeling van zeven personen binnen de zorginstelling formuleert het IT-beleid, inventariseert de IT-behoeften en zet de lijnen uit.

Operatie
ICT-architect Emile van de Koevering van Dichterbij: ‘Op het vlak van medicatie voorschriften zullen wij met andere partijen zoals apothekers en huisartsen data moeten uitwisselen. Onze eigen AVG artsen schrijven medicijnen voor, maar veel van onze cliënten gaan gewoon naar hun eigen huisarts. Daarnaast zien we dat onze cliënten en hun belangenbehartigers steeds meer inzicht willen in behandeltrajecten en dus ook toegang moeten krijgen tot voor hen belangrijke data. Vanuit de informatiebeveiliging is het  noodzakelijk om de verschillende  datastromen naar en vanuit onze servers te kunnen beheren. Op basis van positieve referenties hebben we daarom gekozen voor de Zorgbus oplossing van InterSystems.’

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.