Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Digitale overdracht ziekenhuispatiënt rukt op

Het Groene Hart Ziekenhuis gaat zijn patiënten bij ontslag digitaal overdragen aan de zorgorganisaties Vierstroom en Zorgpartners Midden-Holland. Het is het tiende ziekenhuis dat werkt met het elektronische transferdossier POINT.
Digitale overdracht ziekenhuispatiënt rukt op

Het Goudse ziekenhuis legt voortaan vanaf de opname van een patiënt een digitaal verpleegkundig overdrachtsdossier aan. Alle zorgpartners kunnen dat raadplegen via de webapplicatie POINT. Degenen die de patiënt na zijn ontslag uit het ziekenhuis zorg verlenen, hebben daardoor volledige en actuele informatie over diens toestand.

POINT

POINT is nu in gebruik bij tien ziekenhuizen en hun zorgpartners. Het elektronische overdrachtsdossier functioneert bijvoorbeeld al jaren in de regio Den Haag, waar het Haga ziekenhuis, Bronovo en MCH en alle (revalidatie)zorgorganisaties ermee werken. Ook het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) is aangesloten bij POINT. De gegevens uit het elektronische overdrachtsdossier zijn ook bruikbaar om een indicatie aan te vragen. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Care maakt weinig gebruik van EPD’s en ECD’s

Ziekenhuisverplaatste zorg voorlopig in de AWBZ

IGZ-richtlijn: veilige overdracht medicatiegegevens

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.