Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Digitalisering zorg drie jaar achter op banken’

Mark van Dorresteijn
De zorg loopt slechts enkele jaren achter op de bancaire sector als het gaat om digitalisering. Dat blijkt uit een onderzoek van Apigee. Zij interviewden duizend smartphonegebruikers van 18 jaar en ouder in de Verenigde Staten.
smartphone-fotolia.png
Foto: Fotolia

De onderzoekers berekenden (pdf) dat het aantal nieuwe mensen dat hun smartphone gebruikte voor bankzaken, een hoogtepunt bereikte in 2014. De verwachting is dat eenzelfde hoogtepunt voor de zorg in 2017 wordt bereikt.

Gezonder

Van de ondervraagden denkt 69 procent dat smartphones en apps ervoor zorgen dat mensen anders omgaan met zorg. De meerderheid denkt verder dat artsen binnen twee jaar belangrijke zorgtaken via een app verlenen. 37 procent van de ondervraagden zegt dat de smartphone ervoor heeft gezorgd dat zij gezonder leven. Het percentage is flink hoger (66 procent) onder mensen die apps of wearables gebruiken voor hun gezondheid. Zelfs nog hoger (78 procent) bij mensen die zowel apps als wearables gebruiken.

Meer dan de helft van de ondervraagden vindt het ook geen probleem dat artsen hun verzamelde data via apps of trackers gebruiken. 28 procent ziet zelfs graag dat het een vast onderdeel wordt van de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.