Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dimence biedt vrijwilligers basiscursus psychiatrie

GGZ-organisatie Dimence biedt haar vrijwilligers een basiscursus psychiatrie aan. Vier belangrijke psychiatrische ziektebeelden komen in de cursus aan bod. Vrijwilligers krijgen hierdoor aanvullende kennis en praktische handvatten aangeboden voor het vrijwilligerswerk.
Dimence biedt vrijwilligers basiscursus psychiatrie

Bij Dimence werken 150 vrijwilligers. Zij zijn volgens Dimence in staat om een patiënt weer in contact te brengen met de samenleving. De vrijwilliger kan een maatje worden van de patiënt. Het maakt niet uit of het om een vrijwilliger gaat die bijvoorbeeld taxichauffeur is of wandelt met patiënten, iedereen kan meer contact leggen. Om dit aan te wakkeren krijgen de vrijwilligers een cursus van Dimence.

Contact

De cursus besteedt aandacht aan wat een vrijwilliger kan doen om het contact met de patiënt tijdens de activiteiten vorm te geven en te behouden. Ilse Dijkstra, trainer van de cursus: “De voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers dienden als leidraad bij de vertaling van de theorie naar de praktijk, hierdoor ontstond er veel uitwisseling met elkaar.’ De cursus wordt enthousiast ontvangen door vrijwilligers. Een opmerking van een vrijwilliger over de cursus: ‘Ik ben meteen met de tips aan de slag gegaan en merkte dat ik anders in het contact stond met de patiënt die ik daarvoor wel eens als lastig ervaarde.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Druk op vrijwilligers in zorg neemt toe

Bert Bruggeman in toezicht Dimence

Oldenkotte en Dimence fuseren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.