Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dimence en huisartsen starten bv voor praktijkondersteuning

Mark van Dorresteijn
Ggz-organisatie Dimence heeft samen met vijftig huisartsen een bv opgericht voor ggz-praktijkondersteuning. De huisartsen gaan ggz-verpleegkundigen voor hun praktijk inhuren via de bv.
Dimence en huisartsen starten bv voor praktijkondersteuning

Veel huisartsen hebben een praktijkondersteuner ggz in hun praktijk die eerstelijnszorg biedt aan patiënten met lichte geestelijke klachten. Deze ggz-verpleegkundige is in dienst van een instelling. In Almelo zit voortaan de BV POH GGZ tussen de huisartsen en Dimence. De ggz-organisatie levert zorg aan de bv, de huisartsen nemen uren af.

Praktijkondersteuners

In de bv bepalen de huisartsen mede hoe de zorg van de praktijkondersteuners eruit moet zien, vertelt projectleider Jörgen Spit. “Zij zijn tenslotte eindverantwoordelijk voor de zorg. De huisartsen zijn in de lead geweest bij de oprichting van de bv. We hebben afspraken gemaakt over zaken als: hoe lang duren consulten, waar halen we onze richtlijnen vandaan? Zo krijg je ook uniformiteit en kan het beroep van praktijkondersteuner zich verder ontwikkelen.”

Dimence neemt de werkgeversrisico’s voor zijn rekening en zorgt bij ziekte of zwangerschap voor vervanging. Ook dat maakt de constructie aantrekkelijk voor de huisartsen, zegt Spit.

(Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Huisartsen stellen richtlijn over epd op

NMa valt binnen bij Landelijke Huisartsen Vereniging LHV

Huisartsen verliezen zaak om declaraties

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.