Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dimence start reorganisatie

Ggz-organisatie Dimence wil de zorg voor patiënten met complexe hulpvragen verbeteren. ‘Dit vraagt een andere kijk op de inrichting van de eigen organisatie’, vertelt Ernst Klunder, voorzitter raad van bestuur Dimence.
Dimence start reorganisatie
Foto: ANP XTRA Roos Koole

Dimence ziet in de stelselwijzigingen in de geestelijke gezondheidszorg een kans om innovatieve en ambitieuze veranderingen door te voeren. Bestuurder Klunder wil de organisatiestructuur omvormen naar patiëntgroepen om zo op een efficiënte manier de zorg volgens de laatste stand van de wetenschap te kunnen aanbieden.

Nieuwe afdelingen

De hulpverlening gaat op korte termijn georganiseerd worden rond vijf groepen patiënten: Mensen in een crisis die spoedeisende ggz nodig hebben, mensen die doorverwezen zijn voor specialistische behandeling en diagnostiek, mensen met een (vaak langdurige) ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA), Ouderen en een kleine groep mensen die (alleen) met hoogspecialistische ggz geholpen kunnen worden. ‘We willen een slagvaardige, ondernemende en wendbare organisatie, deze wijziging zorgt hiervoor. Door de herinrichting is het beter mogelijk de kennis en expertise in ons hele werkgebied optimaal in te zetten. Met uiteraard als doel de zorg aan de patiënten nog beter vorm te geven,’ aldus Klunder.

Nieuwe directeuren

Centraal staat het vergroten van de verantwoordelijkheid en de regelruimte van de teams, zodat zij de hulpverlening kunnen afstemmen op de vraag van patiënten. ‘Zij staan het dichtst bij de patiënten en verlenen de hulp dicht bij huis, zo veel mogelijk ambulant, maar als dat even niet meer lukt blijft opname mogelijk. Door deze manier van werken, waarbij ook de indeling naar (drie) regio’s wordt losgelaten, wordt het mogelijk het aantal managers en directieleden te verkleinen. De nieuwe directie van stichting Dimence bestaat uit twee directeuren zorg (psychiaters) te weten Bas van Wel en Saskia van der Wouden en een directeur bedrijfsvoering te weten Sabien Raams.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.