Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Direct gevangenisstraf na geweld tegen hulpverlener’

Mark van Dorresteijn
Minister Ivo Opstelten van Justitie wil dat agressie en geweld tegen hulpverleners direct wordt bestraft met gevangenisstraf. Dat zei hij bij de start van de Telegraafactie Kerstgroet aan de Hulpverleners.
'Direct gevangenisstraf na geweld tegen hulpverlener'
Foto: ANP - Jerry Lampen

Momenteel is het al zo dat agressieve personen volgens het snelrecht berecht worden. Ook is de strafmaat twee keer hoger dan bij vergelijkbare vergrijpen tegen niet-hulpverleners. Opstelten zegt in De Telegraaf een stap verder te willen gaan door verdachten die zijn opgepakt gelijk achter de tralies te zetten tot aan de snelrechtzitting.

Zero tolerance

‘Van onze hulpverleners blijf je af’, scandeerde Opstelten tijdens de Telegraafactie. ‘Dat is de algemeen gedeelde norm in onze samenleving. Gelukkig gaat het slechts om een kleine groep mensen, tot wie deze boodschap maar niet wil doordringen. Dan helpt maar een ding: keihard aanpakken, zero tolerance, law and order.’

1 REACTIE

  1. Hard roepen in de zinloos-waanzinnig-geweld-woestijn kan ook. deze minister , in navolging van zijn vele voorgangers , niet ontzegd worden . Wanneer horen we nu EINDELIJK eens. : Wanneer, Hoe en Wie ???? Moeten we weer hard BOE-roepen op advies van ene……..Remmers. ??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.