Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Directeur GGZ Delfland vrijgesproken van valsheid in geschrifte

Mark van Dorresteijn
Iris Bandhoe, geneesheer-directeur en bestuurslid van GGZ Delfland, is vandaag vrijgesproken van valsheid in geschrifte door de rechtbank in ’s-Gravenhage.
Directeur GGZ Delfland vrijgesproken van valsheid in geschrifte

De zaak was volgens website Psy aangespannen door het voormalig hoofd opleiding van GGZ Delfland. Deze zou door Iris Bandhoe eind maart 2009 onder druk zijn gezet de naam van een sollicitant toe te voegen aan een reeks bestaande publicaties, zonder dat deze kandidaat enige bijdrage had geleverd aan de publicaties. De kandidaat was beoogd plaatsvervangend A-opleider en doel zou zijn de sollicitant zo te laten voldoen aan de strenge eisen van de vacature.

Vrijspraak

De rechtbank acht het echter niet bewezen dat zij heeft aangezet tot valsheid in geschrifte. De publicatielijst die veranderd zou zijn, werd in februari 2009 al gepubliceerd in het Jaarverslag 2008 A-opleiding psychiatrie. De rechtbank concludeerde dat zij daardoor niet langer de mogelijkheid had om de lijst over 2008 aan te passen. De lijst over 2009 kon zij volgens de rechtbank ook niet aanpassen. Deze was in maart 2009 nog niet samengesteld. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Uitspraak:

Uitspraak: Uitlokken valsheid in geschrifte niet bewezen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.