Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur verslavingskliniek op non-actief na vliegtuigincident

Annelies Vermeulen
Directeur Bas de Bont van verslavingskliniek Addictioncare in Veldhoven is per direct op non-actief gesteld, nadat hij opschudding heeft veroorzaakt in een vliegtuig dat onderweg was van Zuid-Afrika naar Nederland. Dat heeft de instelling laten weten.
Directeur verslavingskliniek op non-actief na vliegtuigincident

De Bont werd vorige week op Schiphol opgepakt omdat hij in een vliegtuig, dat onderweg was van Zuid-Afrika naar Nederland, opschudding had veroorzaakt. Hij probeerde nooddeuren te openen en de cockpit binnen te komen. Mogelijk was hij onder invloed van alcohol en medicijnen. Naar eigen zeggen had een dokter in Zuid-Afrika hem verkeerde medicatie gegeven.

Incident

De raad van toezicht van Addictioncare laat de aanleiding en toedracht van het incident onderzoeken. In een schriftelijke verklaring laat de rvt weten te betreuren deze stap te moeten nemen, ‘omdat ze Bas de Bont kennen als een hardwerkende ambitieuze jongeman die vanuit een lastig verleden aan zijn persoonlijke toekomst en aan de toekomst van Addictioncare heeft gebouwd’. (ANP)

Lees ook:

Verslavingszorginstellingen starten chatservice over alcohol en drugs

12-stappenmodel rukt op in verslavingszorg

Miljoenen extra voor personeel verslavingszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.