Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directie IJsselmeerziekenhuizen wankelt

De druk op de leiding van de IJsselmeerziekenhuizen om terug te treden neemt toe. Voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) Frank de Grave noemt het onaanvaardbaar en buitengewoon kwalijk dat de directie maandenlang operaties heeft laten doorgaan terwijl ze wist dat de lucht in de operatiekamers niet steriel genoeg was.

Volgens de inspectie wist de leiding van het ziekenhuis al in april dat de luchtkwaliteit niet aan de normen voldeed. Toch nam de directie geen afdoende maatregelen en gingen de operaties door.

Noodhospitaal

Burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad wil dat er een militair noodhospitaal komt om spoedingrepen mogelijk te maken. Daarvoor is een aanvraag ingediend bij het ministerie van Defensie. Voor de geplande operaties wordt zoveel mogelijk uitgeweken naar ziekenhuizen in Almere en Harderwijk. GGD Flevoland heeft zorgverzekeraars Agis en Achmea gevraagd om extra ambulances in te zetten als dat nodig is.

Patiëntveiligheid

Patiëntenorganisatie NPCF noemt de houding van de directie onbegrijpelijk. “Dat ziekenhuizen maatregelen voor meer patiëntveiligheid uitstellen, is na alle incidenten niet te volgen”, aldus een woordvoerder. In 2006 bleek uit een rapport van de Inspectie dat in ziekenhuizen 1700 mensen per jaar onnodig overlijden. “Dat patiëntveiligheid daarna geen prioriteit heeft gekregen, is uitermate laakbaar”, aldus de woordvoerder. (ANP)

Lees ook:

Operatieverbod voor IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeer-bestuurder strijdt met medische staf

IJsselmeerziekenhuizen moet manager weer aannemen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.