Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Discussie over te hoge minimapolis Almere

In de gemeente Almere is een discussie ontstaan over deze minimapolis. Voor 131,39 euro per maand kunnen mensen met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum zo'n collectieve gemeentepolis via zorgverzekeraar Menzis afsluiten. PvdA-fractievoorzitter Jerzy Soetekouw zet op RTL Nieuws vraagtekens bij de gekozen basispremie van 119 euro per maand, terwijl Menzis ook al een basisverzekering aanbiedt voor 103 euro per maand.
fototaliafinance400.jpg
Foto: Fotolia400

Soetekouw zegt op RTL Nieuws: ‘Ik vind het volstrekt onbegrijpelijk. Bij een zorgverzekering speciaal voor minima moet je de kosten zo laag mogelijk houden.’ Volgens hem is er niet hard genoeg onderhandeld door de gemeente. En waarom kunnen gezonde mensen niet alleen kiezen voor de wettelijk verplichte basisverzekering en moeten ze er een aanvullende verzekering bijnemen, ook als ze kerngezond zijn?

Slecht uitgevoerd
Een uitkeringsgerechtigde noemt het een goed bedoeld, maar slecht uitgevoerd initiatief van de gemeente Almere. ‘Mensen met problemen en een laag inkomen worden in een voor hen veel te dure verzekering geluld.’

Korting
‘Waarom kan de gemeente niet gewoon rechtstreeks 10 of 20 euro korting geven ongeacht welke polis je kiest? Dan heb je keuzevrijheid en is iedereen goedkoper uit. Bovendien hebben de meeste gezinnen en alleenstaande ouders zo’n dure polis niet nodig. Met een basisverzekering en een aanvullende verzekering ben je zonder korting voor 124,50 klaar. En dan ben je prima verzekerd. Terwijl je via de gemeente 164 euro kwijt bent.’

Collectieve zorgpolis
Bijna alle gemeenten in Nederland bieden zo’n collectieve zorgpolis. De dekking is vaak uitgebreider dan de standaardpolis van zorgverzekeraars. Maar daar zit ook meteen het probleem: de polis is niet op maat gemaakt, dus vaak duur omdat er voor iedereen iets inzit, zoals fysiotherapie, tandarts en een brilvergoeding.

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.