Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Discussie over zorg struikelblok in onderhandelingen Catshuis

De onderhandelingen in de gedoogcoalitie lopen vertraging op door verschil van mening over de vraag hoeveel de zorg moet bijdragen aan de bezuinigingen. Dat meldt dagblad Trouw vandaag. Vooral de PVV trapt volgens Trouw bij dit onderwerp op de rem.
Discussie over zorg struikelblok in onderhandelingen Catshuis

In de zorg willen CDA en VVD de al aangekondigde bezuiniging op de woonkosten van bewoners van verzorgingshuizen vervroegen, aldus Trouw. Dat stond voor 2015 op de rol. Hiertegen verzet Wilders zich, evenals tegen een verkleining van het basispakket in de zorgverzekering en een verhoging van het eigen risico. De regeringspartijen CDA en VVD houden hier echter sterk aan vast, omdat vooral de zorgkosten de overheidsuitgaven opstuwen.

Akkoord

Volgens bronnen zou Wilders hebben geëist dat CDA-partijvoorzitter Ruth Peetom, mocht er een akkoord komen, zich daarvoor zal uitspreken. Er bestaat een (kleine) kans dat partijleden van het CDA om een extra congres zullen vragen. Wilders zou zeker willen weten dat het partijbestuur op dat congres het akkoord verdedigt.

Ontkenning

In het CDA wordt ten stelligste ontkend dat die eis is gesteld. Wel wordt bevestigd dat Peetoom nauwkeurig op de hoogte wordt gehouden van de vorderingen van de onderhandelingen. ‘Er gebeurt niets waar Peetoom niet van weet’, aldus een bron van de krant in het CDA . (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Phil Nijhuis)

Lees meer:

PVV: ‘Wtcg wordt inkomensafhankelijk’

PVV-gelden vooral naar instellingen

CDA en PVV noemen ingrepen pgb noodzakelijk

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.