Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Dit zijn de ziekenhuizen met de kortste wachttijden…. en de langste

De wachttijden voor consulten in behandelingen bij ziekenhuizen verschillen enorm. Voor een liesbreuk moet een patiënt bij ziekenhuis Gelderse Vallei negen maanden wachten, bij Medisch Centrum Leeuwarden kan hij vanmiddag terecht. Een oogpatiënt wacht voor een consult bij Erasmus MC twee dagen: bij Dijklander Ziekenhuis kan dat pas maart volgend jaar.
Wachttijdenb
Premium

Voor de meeste consulten kunnen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Zelfs als de nieuwe registratie volgens Zorgkaart meer inzicht moet gaan bieden aangaande wachttijden zijn er de nodige kanttekeningen te plaatsen. Window-dressing is er 1 van. Via eenvoudige truckjes is de wachttijd positief te beïnvloeden. Het snel gezien worden voor een klacht is niet hetzelfde als snel behandeld worden. En een ziekenhuis dat overal 0 dagen wachttijd heeft is per definitie verdacht of ontzettend rijk. Korte wachttijden geeft een aanzuigende reactie en daarmee lopen de wachttijden weer op. (Soms verplaatsing van het probleem) Kortom we zijn er zeker nog niet en daar komt bij dat de patiënt niet altijd bereid is om ver te reizen om eerder aan de beurt te zijn nog los van alle logistieke zaken…to be continued.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.