Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Domoticaproject wint Best Practice Award

Redactie Zorgvisie
Een project voor draadloze domotica van de stichting Zorgpalet Baarn-Soest en kennisbedrijf Vilans is uitgeroepen tot praktijkvoorbeeld van het jaar. Het project heeft dinsdag de Best Practice Award 2008 gekregen die wordt uitgereikt door een jury onder voorzitterschap van adviseur Steven de Waal. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Buurtzorg Nederland.

Draadloze domotica

Door de draadloze domotica kunnen mensen met een ingewikkelde zorgvraag zelfstandig thuis blijven wonen. Het domotica-systeem werkt met meer dan 10 sensoren die in huis worden geplaatst. De sensoren registreren een noodsituatie, bijvoorbeeld als iemand valt. Cliënten hoeven geen alarmsysteem op hun lichaam te dragen. De technologie is afkomstig van TNO. Op het ogenblik test Zorgpalet het systeem uit bij twintig cliënten. De eerste ervaringen zijn goed. Als het systeem op grote schaal wordt geproduceerd, kost het ongeveer €1500 per cliënt. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook:

alles over Best Practices

over de revolutie van Buurtzorg Nederland (archief)

stichting Zorgpalet Baarn-Soest

Vilans

www.domoticawonenzorg.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.