Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

dr. Leo Kannerhuis overgenomen door Parnassia Groep

Jan Kloeze
Het relatief kleine, in autismebehandeling gespecialiseerde dr. Leo Kannerhuis heeft zich na toestemming van de ACM aangesloten bij de veel grotere Parnassia Groep. De NZa was al eerder akkoord gegaan.
Zorgvisie ict magazine, nr. 3, 2018
foto: Dan Leap/Getty Images/iStock

Parnassia Groep brengt de activiteiten van het dr. Leo Kannerhuis onder bij het jeugdmerk van de groep, De Jutters/Lucertis kinder- en jeugdpsychiatrie. Met de fusie willen het dr. Leo Kannerhuis en Parnassia Groep het autisme-aanbod in de hele keten stroomlijnen en de specialistische en generalistische deskundigheid van de behandelaren beter met elkaar verbinden. De gedachte is dat binnen de grotere organisatie van Parnassia het zorgaanbod beter kan worden geschaald. Daardoor zouden de wachttijden voor patiënten die een hoogspecialistische behandeling nodig hebben kunnen afnemen.

Vorig jaar nam Parnassia Groep onder voorwaarden de in verslavingszorg gespecialiseerde Antes Groep over. Bij de Parnassia Groep werken ruim 12.500 mensen op meer dan 400 locaties in de regio’s Noord Holland, Haaglanden en Rijnmond. Het dr. Leo Kannerhuis had volgens het jaarverslag van 2016 ruim 550 medewerkers.