Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drempel topinkomens vanaf € 171.000

Redactie Zorgvisie
DEN HAAG Ambtenaren die op jaarbasis meer verdienen dan 171.000 euro komen op de lijst van topinkomens die het ministerie van Binnenlandse Zaken publiceert. Datzelfde geldt voor functionarissen met dat loon bij semipublieke instellingen, zoals bij Universitair Medisch Centra.

Het ministerie heeft de nieuwe drempel voor het overzicht van topinkomens dinsdag bekendgemaakt. Vorig jaar lag de ondergrens op een jaarsalaris van 158.000 euro, het gemiddelde inkomen van een minister.

Balkenende-norm

De zogenoemde Balkenende-norm is gestegen omdat het ministerssalaris voortaan wordt verhoogd met een bijtelling voor het privégebruik van de dienstauto. Bovendien zijn de pensioenkosten gestegen.

Binnenlandse Zaken publiceerde afgelopen december voor het eerst een overzicht van topinkomens bij de overheid en in de semipublieke sector. Toen bleek dat 1500 functionarissen meer verdienden dan een minister. In een derde van de gevallen kwam dat door een hoge ontslagvergoeding. In het najaar volgt een nieuwe lijst. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.