Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie leveranciers niet meegenomen in ggz-pakketvergelijking

Mario Gibbels
Drie leveranciers van EPD’s voor de ggz zijn niet meegenomen bij de in opdracht van GGZ Nederland uitgevoerde pakketvergelijking. Het gaat om Q-Zorg van Qurius, Prisma van Echelon en Care4 van NederCare.

Zowel Qurius als Nedercare weten niet waarom ze zijn overgeslagen bij de door het adviesbureau Gartner uitgevoerde pakketvergelijking. Directeur Hans Scharloo van NederCare gaat het nog uitzoeken. “Ik begrijp het niet. Wij hebben toch een tiental klanten in de ggz en ik zit in de ict-werkgroep van GGZ Nederland.”

Ook Steven Doesburg, business unit manager zorg bij Qurius, wist niets van de pakketvergelijking. “Daar hadden we anders graag aan meegedaan.”

Jaap Schrieke, beleidsmedewerker informatiebeleid van GGZ Nederland, legt uit dat GGZ Nederland er bewust voor heeft gekozen om ook enkele nieuwe leveranciers te betrekken bij de pakketvergelijking. “Voorwaarde was wel dat ze al actief moesten zijn op de Nederlandse markt en ze moesten ook op een of andere manier interesse getoond hebben voor de ggz-markt.”

Omdat GGZ Nederland slechts acht leveranciers aan de pakketvergelijking wilde laten deelnemen, konden niet alle leveranciers meegenomen worden. Schrieke: “We hebben toen de leveranciers laten afvallen die relatief weinig klanten in de ggz hebben of de laatste tijd relatief veel klanten hebben verloren.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.