Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Drie nieuwe bestuurders NVZD

Mark van Dorresteijn
Cathy van Beek, Freek Korver en Jopie Nooren treden toe tot het bestuur van de vereniging van zorgbestuurders NVZD. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter gaat door.
Drie nieuwe bestuurders NVZD

Van Beek, Korver en Nooren nemen de plaatsen in van Titus Visser, bestuursvoorzitter De Noorderboog en Yvonne Wilders, bestuurder van het Spaarne Ziekenhuis, die gisteren na de algemene ledenvergadering afscheid namen.

Cathy van Beek

Met de benoeming van Van Beek, bestuurder van het UMC St. Radboud, zijn de academische centra vertegenwoordigd in het NVZD-bestuur. ‘Professionalisering van het bestuur is de grote uitdaging voor de komende jaren’, stelt Van Beek. Zij is enthousiast over het accreditatieprogramma voor zorgbestuurders dat de NVZD momenteel samen met de Bestuurders Curatieve Zorg Nederland (BCZN) aan het optuigen is.

Freek Korver

Korver, lid van de raad van bestuur van Zorgpartners Friesland en directievoorzitter ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen, was tot enkele weken geleden nog BCZN-voorzitter. Onder zijn voorzitterschap ging de voorganger van de BCZN, de Geneeskundige Vereniging van ziekenhuisbestuurders, een meer zelfstandige koers varen. Korver gaat als NVZD-bestuurder aparte activiteiten organiseren die speciaal zijn gericht op de directeuren van de verschillende deelsectoren: ouderenzorg, gehandicaptenzorg, ggz en thuiszorg.

Jopie Nooren

Nooren was jarenlang directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Tot eind dit jaar is ze voorzitter raad van bestuur van Lunet Zorg. In 2012 wordt ze bestuursvoorzitter van Bartiméus. Eelco Damen, Jan Fidder en Monique van Jaarsveld zijn alle drie voor een nieuwe termijn benoemd. NVZD-voorzitter Ruud Lapré zou gisteren 28 november bij de ALV afscheid nemen, maar hij blijft nog drie maanden langer aan tot de nieuwe voorzitter aantreedt. (Zorgvisie – Bart Kiers)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.