Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie organisaties ontvangen keurmerk e-health

Mark van Dorresteijn
De Stichting Quality Assurance E-health (QAEH) heeft certificaten uitgereikt aan Medizorg, KSYOS TeleMedisch Centrum en ZuidZorg. Zij verlenen volgens de organisatie op een veilige manier zorg op afstand.
Drie organisaties ontvangen keurmerk e-health

De onafhankelijke stichting toetst of organisaties aan de eisen voldoen die zijn gebaseerd op de nationale norm NEN 8028 (Medische informatica – Kwaliteitseisen telemedicine). Deze norm voor zorg of afstand is de voorloper van de internationale norm voor E-health. De stichting heeft als doel om middels keurmerkverlening de patiëntveiligheid en de kwaliteit van de bestaande en toekomstige E-health diensten te waarborgen.

Certificaten

De gebieden waarop de certificaten zijn afgegeven zijn: ‘Het leveren van zorg op afstand betreffende UVB lichttherapie’ , ‘ het als zorginstelling leveren van TeleEerstelijnsDiagnostiek, TeleConsultatie en TeleMonitoring met bij haar aangesloten huisartsen, medisch specialisten en paramedici ten behoeve van haar patiënten’ en ‘Verzorgende en verpleegkundige interventies bij thuiszorg cliënten met behulp van Informatie- en Telecommunicatie- technologie en het scheppen van condities het beheer van de processen en de ontwikkeling ten behoeve van zorg op afstand’. (Zorgvisie ict)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.