Drie verzekeraars investeren in vernieuwde huisartsen-app

De hernieuwde versie van de App ‘Moet ik naar de dokter?’ is gisteren aangeboden aan minister Schippers van VWS. Menzis, Zilveren Kruis en VGZ financieren de landelijke re-release van de eerste medische App van Nederland. Doel is om burgers te informeren over wanneer een bezoek aan de huisarts of SEH nodig is en wanneer niet.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
moetiknaardedokter400.jpg

Gert-Jo van Doornik, directeur Huisartsenpost Apeldoorn en initiatiefnemer van de App vertelt wat er nieuw is aan zijn triage-app. ‘In de vernieuwde App zijn de aanbevelingen opgenomen vanuit een onafhankelijk validatieonderzoek dat in opdracht van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft plaatsgevonden. Dus de inhoudelijke afweging van de App of huisartsenbezoek nodig is of niet, is gebaseerd op het officiële triagemodel dat artsen gebruiken. Verder is de App CE-gemarkeerd, wat betekent dat het qua gegevensbeveiliging voldoet aan de Europese normen. Bovendien won de App al eerder de Health App Award.’

GPS
Een nieuwe functionaliteit is dat de GPS in de

0
76

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.