DSW duikt 58 euro onder premiestelling VWS

Zorgverzekeraar DSW maakte gisteren traditiegetrouw als eerste zijn premie bekend. Deze is volgend jaar in totaal 1.185 euro ofwel 98,75 euro per maand.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
DSW duikt 58 euro onder premiestelling VWS

DSW zit hiermee 58 euro onder de raming van 1.243 euro die VWS doet in de begroting 2016. De premie stijgt ten opzichte van vorig jaar 3,75 euro per maand.

Zorgkosten

DSW verwacht dat de groei van de landelijke zorgkosten in 2016 lager zal uitvallen dan door VWS begroot, ondanks dat ook de minister van VWS uitgaat van een minder sterke groei dan in eerdere jaren. Deze volgens DSW te hoge raming maakt het voor DSW mede mogelijk de premie lager vast te stellen dan de verwachting van VWS. Lees hier de berekening door DSW.

Zorgverzekeraars

VWS gaat er van uit dat de zorgverzekeraars hun reserves met 1,5 miljard euro verlagen, dit komt voor alle zorgverzekeraars overeen met 110 euro per premiebetaler. DSW acht het verantwoord de reserves met 145 per premiebetaler af te bouwen. De Schiedamse zorgverzekeraar biedt van oudsher alleen een restitutiepolis, met dezelfde premie voor zowel individueel als collectief verzekerden. DSW vindt dat zorgverzekeraars ook met één polis voldoende mogelijkheden hebben om kosten niet te vergoeden als de zorg niet aan de wettelijke eisen van rechtmatigheid, doelmatigheid of gepast gebruik voldoet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.