Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

DSW houdt premie gelijk in 2013

De kleinste zorgverzekeraar van Nederland, DSW, verhoogt volgend jaar niet de premie voor de basisverzekering. De zorgverzekeraar houdt de maandelijkse premie op 102,50 euro. Dat liet DSW dinsdag weten. Algemeen werd voor 2013 een premiestijging verwacht.
DSW houdt premie gelijk in 2013

Traditiegetrouw is DSW steeds de eerste die met de nieuwe premie komt. Meestal is dat een indicatie wat andere verzekeraars doen met hun premie voor het komend jaar. De komende weken komen die met hun nieuwe premies. Naar verwachting zullen die nu in de buurt zijn van de DSW-premies.

Kosten farmacie

DSW zegt dat de premie niet omhoog hoeft omdat de verzekeraars de laatste jaren goedkopere medicijnen inkopen. In 2012 is er een forse daling van de kosten farmacie die ook in 2013 doorgaat. Die lagere kosten hebben mede de nu gelijkblijvende premie voor volgend jaar bepaald. Het eigen risico stijgt van 220 euro naar 350 euro. De aanvullende verzekeringen bij DSW stijgen een klein beetje.

Schippers

Vorige week zei minister Edith Schippers nog rekening te houden met een hogere zorgpremie van 20 euro per jaar. Zorgverzekeraars stellen uiteindelijk de precieze hoogte van hun premies vast, maar het kabinet neemt in de begroting altijd een raming op. De hogere premie was volgens haar nodig omdat het basispakket wordt uitgebreid, onder meer met de zorg voor revaliderende ouderen. De rollator is uit het pakket gehaald. (ANP)

Lees meer:

Zorgpremie twintig euro hoger

Premies zorgverzekeringen verschillen 240 euro

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Met de eigen bijdrages en risico’s en het beperken of zelfs afschaffen van vergoedingen (slaapmiddelen, maagzuurremmers, tandheelkundige zorg etc.) krijgt de burger met de invoering van de marktwerking feitelijk steeds minder waar voor zijn geld, wat in wezen al hetzelfde betekent als een forse premiestijging. Zo’n beetje alle zorgverleners, ook de ziekenhuizen en medisch specialisten zijn in 2010 en 2011 flink gekort of beperkt. Dus je zou verwachten dat we bakken met geld moeten overhouden, waar is het?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.