Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

DSW nadert met nieuwe zorgpremie zijn solvabiliteitsgrens

Zorgverzekeraar DSW zet alle zeilen bij om de gevolgen van de sterk stijgende kosten in de zorg te beperken voor zijn verzekerden, vertelt bestuursvoorzitter Aad de Groot. Opnieuw put het bedrijf uit zijn reserves om de premiestijging voor volgend jaar te beperken. Daardoor zakt de solvabiliteit volgend jaar van 140 naar 130 procent.
Aad de Groot
Foto: DSW
Premium

DSW verhoogt de premie volgend

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Wie het artikel in de volkskrant van de afgelopen week heeft gelezen , begrijpt dat hier een verzekeraar aan het woord is die niet alleen weet waar hij over praat maar tegelijkertijd oplossingen aandraagt voor de bestuurlijke ziekenhuis puinhoop waar we al concentrerend , afschalend en weg bezuinigend in beland zijn.
   Ik begrijp dat het lastig is om toe te geven dat groot,groter grootst niet congruent is aan goed beter best. Dat volume normen per ziekenhuis conglomeraat niets zeggen over de kwaliteit van een individuele dokter. ( m.a.w. Als drie kneuzen samen de volume norm halen maakt dat de zorg niet persé beter) Het enige wat werkelijk floreert in een dergelijke moloch is de multomappen brigade. Die altijd op het “vinken” touw zittende zorgmanagers.Accreditatie belust en verantwoordelijk voor de bizarre administratieve rompslomp waar elke arts en verpleegkundige langzaam in verdrinkt.
   We zullen in de zorg en in de financiering van de zorg terug moeten naar het systeem waarbij de hoog complexe zorg en de calamiteiten zoals pandemieën en rampen uit de algemene middelen moeten worden betaald. Voor de planbare zorg is het invoeren van een redelijke vorm van concurrentie op de kwaliteit helemaal niet slecht maar dan moeten de verzekeraars wel mee willen. En inderdaad meer middelgrote ziekenhuizen ( 250 tot 300 bedden) en aantrekkelijke gratis regelingen voor kinderopvang naast het ziekenhuis. Zodat het weer leuk wordt om in de zorg te werken.
   We gaan 500 miljoen (voor een groot deel premie gelden )vermorsen om een stokoud ziekenhuis in den Haag te vernieuwbouwen en slopen op termijn een nieuw ziekenhuis . De bereikbaarheid en de beschikbaarheid van zorg en straks ook de betaalbaarheid komt op de tocht te staan. Zorg dicht bij de patiënt is letterlijk een dooddoener.
   groet Jan Sluimers

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.