Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duits screeningsprogramma op darmkanker succesvol

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Een nationaal screeningsprogramma op colorectaal kanker door middel van colonscopie is succesvol gebleken. Gedurende het grootste screeningsprogramma in zijn soort zijn veel pre-stadia van kanker ontdekt en traden weinig complicaties op.
Duits screeningsprogramma op darmkanker succesvol
Foto: Wikipedia commons

Dat laten de onderzoekers van de Medische Universiteitskliniek in Bochum weten.

Levens gered

Bijna drie miljoen colonscopieën zijn uitgevoerd bij inwoners van Duitsland. Ervaren endoscopisten bleken een overtuigend aantal uitgroeisels te kunnen ontdekken die een voorstadium van kanker zouden kunnen zijn. Hiermee hebben zij mogelijk duizenden levens gered, zegt gastro-enteroloog Christian Pox: ‘Wij vinden de resultaten van deze studie uiterst bemoedigend en daarmee de voordelen van onze onderzoeksaanpak onderstrepen.’ De resultaten van het hele onderzoek worden gepresenteerd tijdens de Europese Gastro-enterologie Week van 12 tot 16 oktober in Berlijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.