Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Duitsland kampt met groot tekort aan artsen

Mark van Dorresteijn
Duitsland heeft een groot tekort aan artsen. Het buurland van Nederland heeft dringend behoefte aan meer dan tweeduizend huisartsen, meer dan twaalfhonderd psychotherapeuten en ruim driehonderd medische specialisten. Dat heeft de voorzitter van de Duitse artsenorganisatie KBV, Andreas Köhler gezegd. Dit meldt De Telegraaf.
Duitsland kampt met groot tekort aan artsen

Het grootste tekort is er in de deelstaten Nedersaksen en Noord-Rijnland-Westfalen, die grenzen aan Nederland. Vele Duitse huisartsen slagen er niet in een opvolger te vinden en vele ziekenhuizen wringen zich in allerlei bochten om specialisten te vinden.

Het komt geregeld voor dat medici die met pensioen willen gaan, maar doorwerken om hun patiënten te blijven bedienen. In de ziekenhuizen zijn al duizenden freelanceartsen actief, die in de instelling blijven werken tot een vacature is vervuld en dan elders aan de slag gaan.

In Nedersaksen is er volgens Köhler een tekort van 678 medici. In Noord-Rijnland-Westfalen zijn er 493 vacatures en in de oostelijke deelstaten Saksen-Anhalt en Saksen is er behoefte aan meer dan 350 artsen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Personeelstekort groter dan gedacht

Gepensioneerde artsen helpen bij tekort

Ziekenhuizen pakken tekort ok-hulp samen aan

Zorgvisie magazine

Meer weten? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Maar niet in gezellige woonplaatsen als Munchen met 30% procent te veel aan specialisten en reklameposters in de U-bahn voor achterkamertjes praktijken.Gewoon een kweste van betere spreiding in dat hypochondere land met een gigantische medische overkonsumptie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.