Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dwangsom voor Zorggroep Noordwest-Veluwe

De Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen van de gemeente Ermelo. Dat meldt de Stentor.
Dwangsom voor Zorggroep Noordwest-Veluwe

Reden voor de dwangsom is dat een tweetal locaties van Zorggroep Noordwest-Veluwe in Ermelo niet aan de gestelde eisen voldoen, aldus dagblad de Stentor. Indien de Zorggroep hier niets aan doet, dan krijgt zij een last onder dwangsom opgelegd van tweeduizend euro per week, met een maximum van twintigduizend euro.

Noodverlichting

In haar pand aan de Sparrenlaan moet de Stichting Zorggroep aan de slag met de elektrische installatie in het pand. Daarnaast moet de nood- en transparantverlichting zodanig worden aangepast dat zij aan de gestelde eisen voldoen. Tot slot moet alle elektrische apparatuur worden verwijderd uit de vluchtroutes.

Zuurstof op kamers

Ook het pand aan de Dennelaan behoeft de nodige aanpassingen. Zo moeten er zuurstofbenodigdheden in de kamers worden geplaatst. En niet er buiten, zoals nu het geval is. Daarnaast moet, net als in het andere pand, de elektrische apparatuur op orde worden gebracht en moet de vluchtroute vrij worden gemaakt.

Huisvesting

Ermelo had deze problemen al eerder dit jaar geconstateerd. De gemeente had de Zorggroep toen om opheldering gevraagd. Die deelde echter mede dat de toekomst van het gebouw op dat moment nog onduidelijk was, en dat daarom was gewacht met het doorvoeren van de benodigde aanpassingen. De gemeente Ermelo accepteert deze uitleg niet langer en eist daarom van de stichting dat actie wordt ondernomen.

Dwangsom

Voor beide panden is een aparte last onder dwangsom gemaakt. Indien de Zorggroep de oproep van de gemeente negeert, moet zij een bedrag van tweeduizend euro per week betalen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Twee instellingen krijgen dwangsom van duizend euro per week

Dwangsom voor slechte beveiliging persoonsgegevens

Dreigende dwangsom voor zorglocatie Charis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.